Glatføre kursus

Kursus for glatføre, er både for de unge som vil ud og købe en bil, hvor forsikringsselskaberne tilbyder rabat på bilforsikringen, når det tages i egen bil, men det er naturligvis også for de ældre og herunder pensionister, som efter et kursus vil føle sig mere sikker i trafikken.

Kurset varer ca. 4 timer inkl. en pause.

Der vil blive gennemført følgende øvelser på tør vej:

  • Slalom med forskellige hastigheder, der startes med en lav hastighed og gradvis øges hastigheden.
  • Bremse øvelse med bremsning på forskellige afstand/meter, samt en katastrofebremsning, igen start med lav hastighed og gradvis øge hastigheden.
  • Bremse undvige bremse øvelse, igen start med lav hastighed og gradvis øge hastigheden.
  • Dobbelt undvige uden og bremse, igen start med lav hastighed og gradvis øge hastigheden.
  • Kørsel ud over høj kant, hvor der rettes op, bremser ned i far og tilbage på vej, igen start med lav hastighed og gradvis øge hastigheden.

Pause/evaluere?

Der vil blive udført følgende øvelser på våd/glat vej:

  • Bremse øvelse med forskellige hastigheder, start med lav hastighed og gradvis øge hastigheden, så for man fornemmelsen af hvad der sker ved selv små øgning af hastigneden, selv en lille øgning vil have en stor betydning for om man kan nå og bremse.
  • Bremse undvige bremse, med forskellige hastigheder og igen start ved lav hastighed og gradvis øge hastigheden.
  • Dobbelt undvige uden og bremse, med forskellige hastigheder, igen start ved lav hastighed og gradvis øge hastigheden.

Der skal laves både forhjuls udskridning og baghjulsudskridning hvor man skal genvinde vejgrebet og få køretøjet rettet op, igen start ved lav hastighed og gradvis øge hastigheden.

Vi slutter med bremse øvelse på uens friktion, det vil sige vi kører med højre hjulsæt på ru asfalt og venstre hjulsæt på det våde og glatte, her vil man opleve ABS systemet virke og dette vil så hjælpe med og kan holde retningen, hvis vi ikke havde ABS ville køretøjet her sno rundt til den side hvor hjulene er på ru asfalt. 

Slutte med evaluere og tak for denne gang.